mandag den 5. oktober 2015

Hvorfor er det lige at kollegerne bliver fjerne i blikket når jeg begejstret fortæller om mine nye virtuelle kompetencer…???


Ikke 100 men 10000 gange har jeg spurgt mig selv; Hva sker der?……

Jeg har kun fundet et svar…”Kultursammenstød”.Der sker præcis det samme med mine kolleger når de møder IKT, som med en dansker der møder et nomadefolk i ørkenen …..Kulturforskellen er simpelthen så stor, at man bliver fuldstændig forstenet. Eller…. nogen (ganske få) fascineres af det fremmede og kaster sig ud i det, men langt de fleste stiller sig op og glor…..Forstenede…..Tusind spørgsmål melder sig…..Hvordan hilser man? Hvilket sprog taler man her? ...Hvad er det lige, der forventes af mig, når jeg træder ind i rummet?
Vores handlinger bygger på erfaringer/socialisering til en kulturs regler, traditioner, ritualer og symboler……. ….
Mine kolleger kender ikke ”reglerne”, har ingen ”tradition” for at bruge IKT, de kender ikke ”sproget og symbolerne” i IKT-kulturen og de har kun i ringe grad ”ritualer” relateret til IKT.  Sååååå IKT kan kun være en ting ….…SKRÆMMENDE!
Hvad gør vi?   ……eller har det slet ikke noget med kultursammenstød at gøre?

1 kommentar:

  1. Kultursammenstød, ja bestemt, men jeg tror bestemt, at ordet "skræmmende" rammer meget præcist. Vanen tro, ryger jeg lige i fælden og forholder mig lavpraktisk til din fine undren. Uden det store kendskab til, hvordan undervisningen foregår og hvilke faglige fællesskaber og møderutiner I har, vil jeg lige prøve at komme med en ide. Vil det give mening, hvis du skræddersyr et lille forløb, som har en fællesnævner på tværs af fagene. Dette kunne være en blog, Padlet eller lign. hvor udgangspunktet er IKT fx en præsentation, når de nye elever starter. Dette vises på et fællesmøde, hvor alle kan få stillet spørgsmål og se den gode ide. Jeg har selv prøvet det på egne afdelingsmøder, hvilket har afstedkommet, at novicer udi it-kundskabens skræmmende univers, er kommet på banen og taget det til sig. Det kræver, at der bliver givet plads på mødet, gerne med hands on og det kræver også en del forberedelse. Til gengæld er der en chance for, at du ved at tage de uøvede i hånden for dem ført ind i din IKT-verden eller...

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.